Verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie

Bij bodemisolatie wordt de bodem in de kruipruimte geïsoleerd

Bij bodemisolatie wordt de bodem in de kruipruimte geïsoleerd. Hierdoor wordt de kou uit de bodem tegengehouden door de bodemisolatie. Doorgaans is bodemisolatie goedkoper dan vloerisolatie aan te brengen, maar helaas is bodemisolatie beduidend minder effectief dan vloerisolatie.

Om bij de isolatie te komen moet eerst de hele kruipruimte verwarmd worden. Eenmaal in de kruipruimte wordt de warmte direct afgekoeld door de ventilatieroosters waar koude lucht van buiten de kruipruimte wordt ingeblazen. Tevens stralen de funderingsmuren veel kou uit, wat de kruipruimte nog meer afkoelt. Een ander nadeel is dat de kruipruimte gevuld is met een dikke laag balletjes of kunststof schelpen, waardoor leidingwerk verloren gaat in diezelfde laag en de kruipruimte vaak niet meer te betreden is.
Een ander veel voorkomend probleem is dat de verdeling van de isolatielaag, dan wel balletjes/ parels, dan wel kunststof, vaak niet goed is, waardoor er isolatielekken ontstaan. Bodemisolatie houdt vocht minder goed tegen, dit in tegenstelling tot de combinatie van thermoskussens en de bodemfolie.

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer
Gratis offerte vloerisolatie

Of bel direct: +31(0)6 5201 4575

Een kijkje onder de vloer bij het aanbrengen van TONZON vloerisolatie

De kans is groot dat wanneer u de kruipruimte betreedt, indien deze met balletjes of schelpen zijn geïsoleerd, u deze niet geheel droog aantreft. Tevens komt u niet droog uit de kruipruimte, omdat de bodem onder de laag isolatie nog steeds nat is en bij het kruipen door de ruimte dwars door de laag de bodem zal raken. Daarentegen treft u met bodemfolie de kruipruimte kurkdroog aan en blijft uzelf ook droog, omdat het vocht of water onder de bodemfolie blijft.

Bodemisolatie is wel een goed alternatief wanneer het niet mogelijk is om fysiek onder de vloer te komen. Derhalve is het niet mogelijk om vloerisolatie aan te brengen.

Alles over vloerisolatie

Lees de meeste gevraagde informatie over vloerisolatie.

Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op via info@warmerwonen.nl of bel 06 5201 4575.

Gratis offerte vloerisolatie

Of bel direct: +31(0)6 5201 4575

Of kijk in onze kennisbank

En kom alles te weten over vloerisolatie.

Alle artikelen