Kruipruimte isolatie in Leiden – Maart ’21

In Leiden heeft Warmer Wonen een kruipruimte geïsoleerd met TONZON Vloerisolatie onder een betonnen vloer. De mensen hadden niet alleen last van koude voeten, maar ook overlast van vocht.

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer
Gratis offerte vloerisolatie

Of bel direct: +31(0)6 5201 4575

Situatie

Betonnen vloer zonder isolatie. Kruipruimte was zeer vochtig. De eerste meter tot anderhalve meter aan de voor- en achterkant hingen liters condens druppels aan de onderkant van de vloer. De fundering wanden waren nat. Bodem grond bestaat uit zand en klei. Ventilatie gaten zaten dicht.

Werkzaamheden

In Leiden heeft Warmer Wonen een kruipruimte geïsoleerd met TONZON Vloerisolatie onder een betonnen vloer. De mensen hadden niet alleen last van koude voeten, maar ook overlast van vocht. Vocht zorgt ook voor een koude vloer. De condens druppels hingen onder de betonnen vloer en de funderingsmuren waren nat. De zwarte schimmel kroop via hun mooie witte muren naar boven. De ventilatiegaten zaten verstopt en die hebben we schoongespoten. Door eerst TONZON Bodemfolie te plaatsen was de kruipruimte na twee weken volledig droog. Daarna konden we TONZON Vloerisolatie aan de onderkant van de vloer monteren. Omdat er genoeg ruimte in de kruipruimte was, hebben we extra brede thermoskussens gebruikt, waardoor er een dikkere opgesloten luchtlaag in de kussens ontstaat en de isolatiewaarde vele malen groter wordt dan de aangegeven Rc=3,8 m²K/W. Deze waarde is namelijk gebaseerd bij een opgesloten luchtlaag van 15cm. Hier hebben we een laag van zeker 40cm gecreëerd. Bij een opgesloten luchtlaag van 30cm neemt de isolatiewaarde al toe tot 7,35 m²K/W!

Een kijkje onder de vloer bij het aanbrengen van TONZON vloerisolatie

Ook op zoek naar een TONZON vloerisolatie en kruipruimte isolatie specialist in Leiden?

Bent u woonachtig in de regio Leiden en heeft u last van koude voeten, een hoge energierekening of een vochtige kruipruimte? Dan bent u bij Warmer Wonen aan het juiste adres!

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer
Gratis offerte vloerisolatie

Of bel direct: +31(0)6 5201 4575